Groeten uit de Vinex – week 22

Goedemorgen! Voor het eerst in drie maanden leek het me wel weer eens leuk om een dagboekje te schrijven van afgelopen week. De week waarin ik 34 werd, begon met reïntegreren na mijn burn-out en heel veel poezenfoto’s maakte.

Maandag

De maandag begon met een wandeling door de polder. Even het hoofd leeg laten waaien en tegelijkertijd stappen zetten; een goed begin van de week.

Dinsdag

Daarna werkte ik een paar uurtjes, met mental support van de poes (die 10 seconden na deze schattige foto een vlieg spotte aan de andere kant van de hor, besloot erin te springen en het hele gevaarte naar beneden trok).

Dinsdag

Dinsdag werkte ik bij Stek, gezellig samen met Danielle. Aan het einde van de middag had ik even een change of scenery nodig en besloot ik nog even door te werken bij Bagels & Beans. Aan mijn nieuwe website, ontworpen door mijn oud-collega Jochem.

En ‘s avonds haartjes kriebelen tot de slaap komt 🙂

Woensdag

Woensdag kwamen we tot de onaangename ontdekking dat het zwembad waar allebei de kinderen zwemles hebben, per direct gesloten was omdat ze failliet zijn. Kut. Dus de woensdagochtend bestond uit rondbellen op zoek naar een andere plek om het A-diploma binnen te halen. Als het goed is kunnen we vanaf aanstaande zaterdag ergens terecht, maar in plaats van 10 minuten fietsen, moeten we straks 20 minuten met de auto. Zucht.

‘s Middags ruimde ik mijn kast op: winterkleren eruit en alles wat ik niet meer draag, heb ik verdeeld over de stapels Kringloop en Vriendinnen. Deze bak met winterspullen ging naar de garage en hoeft er hopelijk pas in oktober ergens weer uit.

Voorlezen, voorlezen, voorlezen! Dit is Boer Boris en de luchtballon, heel leuk. Boer Boris-boeken hebben een heerlijk metrum om voor te lezen, vind ik belangrijk 😉

Donderdag

Donderdag moest ik ouderwets vroeg mijn bed uit: ik ging voor het eerst in weken weer een ochtendje naar Utrecht. Gelukkig hoefde ik niet met de trein, mijn baas kwam me ophalen met de auto. De trein brengt nog veel spanning met zich mee en dan kom ik al helemaal afgedraaid in Utrecht aan, dus het was heel fijn dat het zo kon!

Het was goed om een paar uurtjes op kantoor te zijn. Goede gesprekken gevoerd en zelfs wat werk verzet. Om de drukte te ontlopen ging ik voor de gezamenlijke lunch weer lekker naar huis. Dit keer wel met de trein en onderweg kwam ik deze mottige poes tegen in de etalage van een designwinkel. Zo lief. Lekker verharen op een ongetwijfeld duur plaid.

Zonder paniek (maar wel heel moe) in de trein terug naar Zwolle.

Vrijdag

Een paar uur gewerkt vanuit Stek en daarna ging ik naar Meppel voor een pre-verjaardagsborreltje met vriendin E. We kwamen per ongeluk in de presentatie van het EK-lied van de Dikdakkers terecht en hebben ons ogen uitgekeken, haha!

Zaterdag

Mijn verjaardag! Het huis was versierd en ik kreeg cadeautjes en ontbijt op bed. Verder merkte ik vooral dat de twee drukkere dagen ervoor er nogal inhakten en daar was ik chagrijnig van, dus om nou te zeggen dat ik een superfeestelijke verjaardag had: nah. Maar goed, die heb je er ook tussen.

Kreeg wel een schitterende tekening van ons in badkleding, haha!

En een nieuwe stofzuiger! Meet mijn nieuwe bff Hetty.

‘s Avonds alvast de cadeautjes inpakken voor het verjaardagsfeestje van mijn oudste schatje. 6 alweer. Tijd vliegt echt jongens.

Zondag

En bij een verjaardag hoort taart! Ik gebruikte dit vegan recept, maar dan in een ronde springvorm in plaats van een cakevorm. Toen de cake afgekoeld was, heb ik hem doormidden gesneden en met chocoladeglazuur de smarties erop geplakt. De bovenkant was erg hobbelig, dus die heb ik maar een beetje afgewerkt met blauw fondant en sprinkles. Hij was een beetje amateuristisch, maar de kleuter vond hem prachtig, dus dikke prima.

En voor de afwisseling maakte ik ook deze vegan kwarktaart, die door de vegatine wel een hoog jelly-gehalte had. De smaak was prima, maar de structuur kan beter.

Er was visite van 11 tot 14 en daarna heb ik anderhalf uur geslapen, een eind gewandeld en toen had ik alles wel weer zo’n beetje verwerkt.

‘s Avonds kwam ik erachter dat er nog een heel ongekeken seizoen The Great British Bake-Off op NPO Start stond, dus vanonder mijn dekentje heb ik heel erg liggen genieten van de eerste aflevering.

En nu is het weer maandag! De week waarin ik weer wat meer ga werken, we een partijtje vieren voor de 6-jarige en ik een dagje ga winkelen in Alkmaar met mijn Mutti.
Fijne week!

2 comments

  1. Amateuristisch of niet, ik vind het er uit zien als een mooie geslaagde verjaardagstaart voor je 6-jarige. Kleurrijk en om op te eten 🙂 Daar mag je jezelf toch zeker wel een schouderklopje voor geven 🙂 En ik wil nu ook een roze Hetty hebben 🙂 de kleur roze maakt het leven altijd beter 🙂

Comments are closed.