Leuk uitje in Zwolle: de Nooterhof

Na 15 jaar Zwolle weet ik inmiddels heel veel leuke plekken in de stad te vinden. En de afgelopen 6 jaar heb ik me gespecialiseerd in leuke uitje met kinderen in Zwolle: een heel nieuw level. Ook daarin weet ik inmiddels de places to be en die ga ik de komende tijd met je delen. Voor de Zwollenaren. Of de nieuwsgierige dagjesmensen, want die zijn ook van harte welkom.

De Nooterhof is een grappig stukje natuur in een vrij stedelijk stukje Zwolle. Ingeklemd tussen 2 wegen, het Weezenlandenpark en een woonwijk vind je een klein groen paradijsje. Het ligt dus een beetje verstopt en daardoor is het er nooit heel erg druk. Wel jammer, want mede daardoor is het ook al een paar keer failliet gegaan. Gelukkig verrijzen ze elke keer weer.

Wat is er te doen?
De Nooterhof is een soort park, met prachtige tuinen vol fruit en groenten, kruiden en (bijzondere) bloemen. Er is een Keltische boomkalender (grappig om eens te zien) en een kort blotevoetenpaadje, perfect om met kleine kinderen te doen. Het viel me op dat de kleine voetjes van mijn kleuter een stuk beter bestand waren tegen de verschillende ondergronden dan ik.

Earthship
Je komt binnen via het Earthship. Dat is een gebouw dat volledig gemaakt is van gerecycelde materialen, zoals autobanden, glazen flessen en overgebleven ramen, tegels en blikjes. Hoewel ik me heb laten vertellen dat dit geen officieel Earthship is, iets met een warmtelek en een aansluiting op het riool, is het wel een heel gaaf gebouw. Het is tegenwoordig een theehuis: een fijne plek voor een kop thee en iets lekkers. Ga ook vooral even naar de WC, want die is echt heel tof gemozaiekt. Je mag er alleen niet poepen, haha.

Waterspeelplaats
De belangrijkste reden om naar de Nooterhof te gaan is voor mijn kroost de waterspeelplaats. Hier vind je allerlei ondiepe beekjes met pompen, watervallen en bruggetjes. Ze zijn hier echt urenlang zoet terwijl wij lekker met een drankje op het terras zitten. Neem wel droge kleding mee, want ze worden gegarandeerd zeiknat.

Natuuractiviteiten
Er zijn regelmatig leuke natuuractiviteiten voor kinderen bij de Nooterhof, zoals uilenbollen pluizen en nestkastjes maken. Volg ze daarvoor vooral even op Instagram.

Nooterhof
Goertjesweg 3
8013 PA Zwolle

De toegang is gratis en je mag ook zelf eten en drinken meenemen, maar omdat we heel graag willen dat deze plek blijft bestaan, kopen wij ook vaak wel iets te drinken in het theehuis. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00.