Over mij

Hoi! Ik ben Nikki.
Welkom in de Vinex!

Vinex stond ooit voor Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra, een project van het ministerie van volkshuisvesting, dat begon in de jaren 90. Onder de afkorting Vinex werden er tussen 1995 en 2005 enorme nieuwbouwwijken uit de grond getrokken, vaak een eind buiten het centrum van een stad. Van die zielloze wijken waar alleen maar burgerlijke mensen wonen. De vinexwijk was mijn ultieme schrikbeeld.

Inmiddels ben ik 33, voorzien 3 katten, 2 kinderen en 1 man en woon zelf in zo’n vinexwijk aan de rand van Zwolle. En guess what: I love it.

Niet alleen de wijk, maar het hele leven als dertiger. Dus daarom neem ik je daar op groetenuitdevinex.nl graag in mee!

Mijn blog is een ode aan het doodgewone, in een tijd waarin je op social media om de oren geslagen wordt met perfecte huizen, gestylde levens en exotische reisjes.

Ok. Geen perfectie dus, maar dit vind je hier wel:
Nouja, eigenlijk alles wat ik de moeite waard vind om te delen. Van vega(n) recepten voor het hele gezin tot knutselideeën voor kinderen en volwassenen, boekentips, tips voor uitjes en kringloopwinkels, mijn pogingen tot consuminderen met kinderen, duurzaamheid en toffe reisjes zonder vliegtuig. En omdat ik het niet kan laten, ook een kijkje in mijn doodgewone leventje.

Meer over mij
Die jongens hiernaast zijn onze katten, Yoda en Tibbe. We hebben er nog eentje, maar die heeft zijn intrek genomen bij een van onze achterburen en komt alleen ‘s nachts binnen om alle bakken leeg te vreten en een dutje te doen op bank. Echt een gezelligheidsdier.

Ik ben moeder van 2 kinderen, een kleuter en een peuter. Die zul je hier niet trouwens zien, want ik heb een sterke mening over kinderfoto’s op internet. Mijn wederhelft en ik kennen elkaar van onze hbo-opleiding en zijn inmiddels 15 jaar ntb.

Ik verdien mijn geld als tekstschrijver. Grotendeels in loondienst een communicatiebureau in Utrecht én als freelancer.

Ik word blij van blauwe lucht, van kamperen, kringloopwinkels bezoeken, op blote voeten lopen, Berlijn, het bos in alle seizoenen, lego-bouwwerken maken, in mijn eentje in de trein zitten als het niet te druk is en van alleen thuis zijn.

En van jou, want ik vind het ontzettend leuk dat je hier bent!

Ohja, wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn Substack. Ik heb er grootse plannen mee!