Groeten uit de Vinex – Week 13

Wat een heerlijk geordend jaar is dit! 1 januari viel al op een maandag en nu eindigde het eerste kwartaal ook nog eens op een zondag. Zo overzichtelijk. De laatste week van dit kwartaal was fijn en kalm. Ik werkte alleen maandag en dinsdag en was de rest van de week vrij. Love it.

Maandag

De week begon met een voorzichtig zonnetje en een wandeling door Utrecht om van het ene naar het andere kantoor te komen. Heerlijk.

En na een ochtend overleggen stond deze lunch klaar. Ook heel fijn.

Dinsdag

Een nieuwe werkdag! Dit keer onderbroken door een fotoshoot voor de website van Enof. Lekker knallend.

Woensdag

Woensdag, knutseldag! We schilderden stenen als paaseieren; ik heb namelijk nooit eieren in huis, maar dit is net zo leuk.

En we bakten konijnencakejes, die iets minder netjes uitpakten dan het recept.

Donderdag

Donderdag bracht ik de kinderen weg en begon daarna vol goede moed aan mijn vrije dag. Ik zou naar Arnhem om een tentoonstelling te bekijken waar ik benieuwd naar was en had daarna met Susanne afgesproken. Alleen de trein reed heel lang niet, dus het ochtendprogramma werd vervangen door een rondje kringloop in Zwolle. Ook leuk.

Gelukkig reed de trein daarna alsnog en had ik een heel gezellige blogdate met dit leuke mens! Blijft altijd een beetje gek om af te spreken met iemand van internet, maar we vonden elkaar in het echt gelukkig ook leuk. We hebben lekker gewandeld, appeltaart gegeten, veel gekletst en toen was de middag ineens alweer voorbij.

Vrijdag

Goede Vrijdag: allemaal vrij, dus een goede reden om onze seizoenskaarten van de Apenheul weer uit het stof te halen.

Aapjes kijken, kindjes lekker spelen: met recht een goede vrijdag.

En de rest van de middag werd er heerlijk buiten gespeeld, terwijl wij aan het borrelen waren met de buren. Dit stoepkrijt is echt top, trouwens. Heel veel pigment en door de vorm rollen ze niet steeds weg.

Zaterdag

De poezen krijgen ‘s avonds rond half tien wat natvoer en beginnen tegenwoordig om negen uur te etteren. Ze weten precies waar ze ons mee tergen: voor de tv op de geluidsbox gaan liggen zodat we niks meer zien en het geluid uitgaat of juist keihard door de kamer schalt. Dit houden ze net zo lang vol tot J. zuchtend opstaat om ze te voeren. En zo zijn ze ons dus de baas.

Zaterdag

Zaterdag hadden we een kinderverjaardag. ‘s Avonds besloot ik Sjakie en de Chocoladefabriek te introduceren bij de kleuter (bijna 6) en ze vond het fan-tas-tisch. En ik ook.

Zondag

Ik was zaterdagavond heel vroeg in slaap gevallen met de kinderen en schrok om 1:30 wakker omdat ik vergeten was de paaseitjes te verstoppen. Dus dat heb ik midden in de nacht nog gedaan.

Vrolijk Pasen! Wij hadden een rustig dagje; lekker ontbeten, buiten gespeeld en op de fiets naar de stad voor een ijsje…

… en het eerste terrasje van het jaar!

Er zat nog een stel met kinderen op het terras en al snel schoven hun kindjes bij ons aan tafel om ook te komen kleuren. Daarna ging het hele clubje kinderen op het plein rondjes rennen om de fontein, waarbij onze peuter een nat pak opliep. Gelukkig had de moeder van de kinderen wél een droge broek bij zich, dus hoefde ze niet zeiknat naar huis. Ik hou zo van dit soort gezamenlijk optrekken rondom de kindjes.

En zo eindigde maart!

Hebben jullie een fijne week gehad?

4 comments

  1. Leuk om weer wat te lezen hier! Hoop dat april ook een goed begin voor jullie heeft gehad. X

  2. Wat een heerlijke weekblog weer! En niet alleen omdat onze wandelappeltaartblogkletsdate erin voorkomt hoor. 😉 Of nou ja, wel een beetje natuurlijk. Want: ja, die vloog echt voorbij!

  3. Ja, een heel fijne week met een heerlijk rustig paasweekeinde! Oh… Sjakie, ik vond het als kind ook een geweldig boek, zoals zoveel van zijn boeken. Net als jij vind ik 1 april op maandag ook fijn, en dan ook nog een nieuw kwartaal Ên niet te vergeten het begin van de zomertijd!

Comments are closed.