De grote splitlevel-verbouwing: van keuken tot kantoor

Vorig jaar rond deze tijd verhuisden we nét weer terug van ons tijdelijke oppashuis naar ons eigen huis, dat we in 6 weken tijd volledig verbouwd hadden. Een flinke verbouwing, want we verplaatsten onze keuken een verdieping omhoog, zodat er ruimte vrijkwam voor een fijn thuiskantoor.

Wij wonen in een drive-in/splitlevelwoning, dus de indeling van ons huis is een beetje anders dan die van een normaal rijtjeshuis. In de oude situatie kwam je binnen in de keuken aan de voorkant van het huis. Een halve verdieping hoger, aan de achterkant, was de eetkamer. Wij hebben de keuken bij de (gigantische) eetkamer gevoegd en van de vrijgekomen ruimte dus een kantoor gemaakt. En dat is nu mijn domein!

Before

De voorsituatie: de keuken zoals we die overnamen van de vorige bewoners van het huis. Met een enorm kookeiland midden in ruimte en een kastenwand. De keuken was ruim 10 jaar oud en kwalitatief op zich nog wel okee (op een kapotte koelkast na), maar ongelooflijk onhandig ingedeeld en niet onze smaak. Via Marktplaats hebben we hem een tweede leven gegeven (er was enorm veel animo voor, deze mensen kwamen hem zelf demonteren én betaalden me ook nog 750 euro, dus als je van een keuken af wil: Marktplaats).

Nadat alle leidingen verwijderd of doorgetrokken waren naar de nieuwe keuken, hebben we een nieuwe laminaatvloer laten leggen, het verlaagde plafond gesloopt en alles laten stuccen.

De witte stoel van IKEA kan uitgeklapt worden tot logeerbed en is eigenlijk het enige wat we nieuw gekocht hebben voor dit kantoor. De rest hadden we al (dat rekje met camera’s is al 5 huizen met me mee verhuisd) of is tweedehands. De kasten zijn Billy’s van IKEA en ooit ga ik ze nog eens mooi inbouwen en verven, maar voor nu is het even wat het is. Een gezellig rommeltje 🙂

Details 🙂 De oude typemachine van mijn opa, mijn oude-camera-collectie, plantjes en altijd een geurkaarsje aan.

En tot slot, de nieuwste aanwinst: de ‘kunstmuur’, zoals mijn kleuter het noemt. Met dierbare foto’s, schilderijen, kunst en kindertekeningen van grond tot plafond.

Ik ben nog elke dag blij met deze verbouwing: mijn kantoor is echt een van de fijnste plekken van het huis geworden en tegelijkertijd is ook de woonkeuken zoveel gezelliger dan een aparte keuken. Het maakt ons huis veel meer van ons!

One comment

Comments are closed.