Groeten uit de Vinex – week 25

Het is zomerrrr! En dat hebben we geweten afgelopen week. Iedereen liep massaal te klagen. Behalve ik. Ik vind het heerlijk, die hoge temperaturen. Alles een paar tandjes langzamer, regelmatig een slokkie water en vroeg uit bed. Zalig. Sorry.

Maandag

De dag na Lepeltje Lepeltje kwam de Speld met een zeer accuraat geintje. Iets daarvoor hadden we een kleine hartaanval gekregen na het bekijken van de bank-app. Wát een geld, zo’n middagje festival. Maar het was wel gezellig. En da’s ook wat waard.

Harry (a.k.a. Harko, de Klaphark, Prakkie, etc.) had alvast zijn intrek genomen op een oude krant.

De reden van Harry’s sceptische blik was dat we akkoord gekregen hadden om deze Spaanse maestro te adopteren. Komt nog een aparte post over, maar we verheugen ons enorm op de komst van Abeltje.

Ik word steeds blijer van dit huis.

Dinsdag

Werken bij Stek. En ineens viel me de Stolperstein voor de deur op. Levie de Leeuwe. Ik heb zijn naam even opgezocht. Wist je dat je de verhalen achter de namen op de stenen bijna altijd terug kan vinden op deze website? Ik doe dat eigenlijk altijd als ik er eentje zie. Om even bewust stil te staan bij de mensen en hun verhaal.

De rest van de dag aan het werk en een klein ommetje door de stad.

Woensdag

De betere woensdagochtenden: met man en kind aan een taartje op het terras.

Ik liet een nieuw zadel op mijn fiets zetten, want het oude zadel zat zo ongelooflijk beroerd dat ik mijn gewone fiets heel vaak liet staan en de bakfiets maar pakte. Voor 19.95 was het opgelost. Zo simpel is het soms he.

De middag verliep loom en zomers, met zwemles, ijsjes en kleuren in de tuin. Kinderen waren al lang al afgehaakt, maar ik was nog helemaal zoet met mijn regenboogpaard.

Donderdag

Vroeg op om de warmte voor te zijn en dan een mooie zonsopgang zien boven de zonnepanelen. Vind ik leuk.

Ik werkte en maakte weer eens een ommetje. Met een bijzondere boot dit keer, want dit jacht was ooit van Koningin Juliana en Prins Bernard. Kijk, zo zie je nog eens wat op een doordeweekse donderdag.

Uit eten met de liefste. Note to self: grapefruit door je gin-tonic is een uitstekend idee.

Vrijdag

Aan het werk in het kantoor! Ik hing ergens vorige week ook de foto’s van Berlijn op die Emma ooit maakte.

Het wordt steeds gezelliger. Heel blij met mijn werkplek. Zodra het wat toonbaarder is doe ik een tour!

Minder chill: begin 2022 kochten we een boxspring. Flinke investering, maar ons oude bed kon echt niet meer en deze kwam uit allerlei testen als beste. Probleem: we lagen niet lekker op dat ding. Te zacht en te wiebelig. De fabrikant dacht heel goed mee en stuurde ons tot drie keer toe een andere topper op, maar we bleven allebei last van onze ruggen houden. Nog eens om raad gevraagd in een beddenzaak en daar zei de mevrouw: “als ik het zo hoor, is een boxspring gewoon niets voor jullie.”

Aha. Daar had ze wellicht een punt. Dus toen hebben we weer een nieuw bed gekocht en het oude verkocht via Marktplaats. Dit was de situatie op vrijdagavond om 21:15, een tijdstip waarop ik normaal al wel over slapen na begin te denken. De boxspring was net opgehaald en om te kunnen slapen moesten we het nieuwe bed nog in elkaar zetten. Topppp.

Maar om 23:15 mochten we dan eindelijk. En het ligt zooooveel fijner.
Nu de rest van de kamer er nog omheen organiseren, want het ziet er niet uit.

Zaterdag

Familiefeestje in een grote speeltuin vlakbij. Met dit lieve kalfje (gelukkig nog bij z’n moeder, anders vind ik het niet leuk).

Google Maps had weer eens een leuk idee over een onverharde terugweg.

Zondag

Het was warm en we zochten een uitje, maar hadden geen zin in zwemmen. Dus toen werd het modder! Het blotevoetenpad bij Buitenpost. Zo’n aanrader.

Een dik uur later: allemaal vies en blij πŸ™‚

Hele fijne (vegan) lunchopties ook! Dit was een salade met couscous, allerlei peulvruchten, geroosterde bloemkool, dille, walnoten en een kerrie/vadouvan-achtig sausje. Zo lekker.

De kleuter chillde hem ondertussen lekker in de hangmat. Wat een zalige zondag.

Hoe was jullie week? Niet gesmolten?

Liefs!

One comment

  1. Haha oh nee, dat bed. β€œals ik het zo hoor, is een boxspring gewoon niets voor jullie.” Aha, dat kan dus?! :p Eerlijk gezegd lijkt me dat ook totaal onpraktisch en ik kan dat niet goed zien, al die verschillende laagjes.
    Deze week is qua weer meer mijn ding πŸ˜‰

Comments are closed.