Groeten uit de Vinex – week 24

Goedemorgen! Nog 1 dag en dan is het officieel zomer. Niet dat het weer zich daar iets van aangetrokken heeft; het voelde de hele week al als hoogzomer. En ik vind het heerlijk, die warmte.

Maandag

Maandagochtend begon in de tuin. Koffie, journal, kat en schaduw: wat wil een mens nog meer?

Nou, een nieuwe wasmachine! Ik had laatst ander wasmiddel gekocht, maar de was kwam niet erg schoon uit de machine. Terug naar het oude middel waarmee de was altijd perfect schoon was, maar ook daarmee bleef het allemaal nogal smoezelig. Toen ging er een lichtje branden: de wasmachine werd niet warm meer, dus ik waste met koud water. En dan wordt het niet echt heel schoon meer. Nog even gekeken naar de opties voor reparatie, maar aangezien de machine al bijna 15 jaar oud was en meerdere keren gerepareerd, vonden we het slimmer om een (energiezuinigere) nieuwe te kopen. Maandag werd ‘ie gebracht door twee vriendelijke mannen van Coolblue. Helemaal blij mee. En de mannen ook, want die gingen met een ijsje de deur weer uit.

Dinsdag

Het was heeeeeeet. Maar bij Stek was het gelukkig goed te doen. Dus lekker een dagje gewerkt. Eerst aan de achterkant met de ramen open en toen het daar te warm werd beneden in de airco. Heer-lijk.

Love zomerkleren.

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan Stek: de zon die aan het eind van de middag door het glas-in-lood van de voordeur schijnt.

Zomeravonden zijn voor wandelingen.

Woensdag

We beginnen de dag met het allerleukste speelgoed van dit moment: Connetix. Ben er zelf ook erg zoet mee, lekker knikkerbaantjes bouwen.

We kopen nieuwe sandalen voor allebei de kinderen, gaan naar zwemles en sluiten af met deze kinderversie van Mens erger je niet. Volgens de kleuter ‘leuker dan de iPad’, dus dat lijkt me een uitstekende recensie.

Na het eten verf ik de muur van mijn kantoor over. Hij was groenig, maar die kleur maakte het een beetje kil en somber. Ik had nog een pot beige over, dus dat hebben we eroverheen gesmeerd. Stukken beter.

En daarna nog een drankje in de tuin tot de muggen de aanval openden.

Donderdag

Ik zou gaan werken, maar ergerde me zo aan alle niet-opgehangen lampen, schilderijen en zooi overal dat ik eigenlijk de hele dag besteed heb aan dingen ophangen. En dat maakte het huis meteen veel meer thuis.

Vrijdag was een drukke werkdag, maar we sloten hem af met een patat-dinertje in de tuin. Perfect begin van het weekend!

En daarna zetten we nog even een IKEA-kast in elkaar.

Zaterdag

Naar Sprookjeswonderland! Echt een heerlijke dag met de kindjes en mijn zusje.

Zondag

De kinderen geven hun knutsels voor vaderdag en daarna gaan we over tot de orde van de zondag. LEGO, een beetje werk en even zwemmen bij de plas.

Ik heb zin in verse bloemen, dus fiets even naar de pluktuin om een mooi boeket te plukken.

We sluiten het weekend af met lieve vrienden bij Lepeltje Lepeltje. Veeeeel te gezellig, dus de kinderen liggen er ook veeeeeel te laat in voor een zondagavond. Maar het was wel gezellig 🙂

Hoe was jullie week?

One comment

  1. Kan me zo het contentement voorstellen als eindelijk alle spullen aan de muur hangen! Die tafelvoetbal is echt tof! Het leest als een chill weekje en Stek lijkt me een mooie plek! 🙂

Comments are closed.