Groeten uit de Vinex – week 15

Hallo! Wegens hysterische verbouw-, werk- en levensdrukte was ik totaal van de radar. Mán, wat vreet een verbouwing toch een hoop energie. Maar inmiddels schijnt de zon, zijn we aan het opbouwen in plaats van afbreken en zie ik het leven wel weer een beetje zitten. Kortom: tijd voor een klein dagboekje.

Maandag

Maandag was het Pasen! En die spendeerde ik in onze tuin. Het oude terras is vervangen door een nieuwe en daarbij hebben we een paar vierkante meter border extra gekregen. Dat moest alleen nog wel even uitgespit worden, want er lag zand in plaats van aarde in. Dus ik heb lekker een middagje staan scheppen en sjouwen. Daarna had ik deze (vegan) Magnum almond zeer verdiend.

Na een weekend vol familiedingen, moesten we maandagavond allebei alvast even aan de slag. Maar wel met appeltaart.

Dinsdag

Aan het werk in het klooster. Met prachtig uitzicht op de magnolia. Hoe oud zou ‘ie zijn?

Woensdag

Mamadag! Een dag met heel veel heen en weer rijden, natregenen, zwemles en andere festiviteiten. Niet mijn dag. Was blij dat hij om was.

Maar als het weer chagrijnig is, eten we wel gezellig! ‘Kip’ kerrie met zure komkommer. Rijst voor ons en twee overgebleven wraps met humus voor de kindjes.

Donderdag

Ik was al vroeg in ons eigen huis (we slapen momenteel in een ander huis) om de installateur binnen te laten. Hij heeft in twee dagen de huidige eetkamer klaargemaakt voor de installatie van de keuken én liet dit prachtige kunstwerk achter op de muur. We noemen het ‘De Krullevaar’ en het is bijna jammer dat de stukadoor komende week begint.

Vrijdag

De zon scheen en ik voelde me na een week chagrijnigheid eindelijk weer een beetje mens. Dat vroeg om een selfie.

Op 14 april 1945 werd Zwolle bevrijd door één heldhaftige Canadees en dus hing de vlag uit.

En ik wandelde heerlijk in het zonnetje naar kantoor. God, wat was ik toe aan die lente.

En eindelijk was het ook tijd voor het allereerste terrasje van het jaar. Bier in de zon, hoera!

Zaterdag

Terwijl J. zich in ons huis op het slopen der badkamer stortte, ging ik met de kindjes lekker naar het park.

Waar deze arme meid Heel Erg Zwanger stond te zijn.

En ‘s middags gingen we naar de camping om onze tenten op te zetten! We hebben dit jaar voor het eerst een seizoensplek. Daar mochten we vanaf eind maart eigenlijk al op, maar gezien het weer hebben we het even uitgesteld tot afgelopen weekend. De tentjes (een De Waard Albatros en een Tweestoks Stern, voor de liefhebber) staan er prachtig bij, hopelijk kunnen we er volgende week voor het eerst slapen.

Zondag

We hadden oppas, dus we konden eindelijk weer een dagje met zijn tweeën klussen! Eerst demonteerden we de badkamer nog een stukje verder, want daar begint deze week de badkamerman.

En daarna stortten we ons op het plaatsen van de voorzetwand in de oude keuken/nieuwe werkkamer. Zeer trots op ons dat het gelukt is!

Deze week maken we het muurtje af en komt er een koof om de buis aan de linkerkant. Donderdag of vrijdag (frustratie nummer 1: de vaagheid van klustypes) begint de stukadoor en wordt iedere kamer netjes afgewerkt. Vandaag is de badkamerman begonnen. Die heeft een week of twee nodig. Ondertussen ga ik de wc afmaken, gaan we de garage weer inruimen (die moest leeg voor de installateur) en de tuin beplanten. Stap voor stap komen we er wel. Fijne week!

2 comments

  1. Wow, stevige verbouwing zeg! Tegen wanneer hoop je alles af te hebben? 🙂 Van wat ik al kon zien hier en op Instagram gaat het wel erg mooi worden!

  2. Met zo’n keuken verbouwing kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan… elke dag dat het open ligt, duurt het te lang kan ik me zo voorstellen. Wel goed bezig met de wand! 💪
    En die seizoensplek, wat heerlijk! Dat lijkt me heel erg fijn zo in de lente en zomer, kunnen gaan wanneer je zin hebt 🙂
    Veel succes met de keuken en badkamer deze week! Ik duim dat het snel gaat 😉

Comments are closed.