Marktplaats! Mijn favoriete marktplaatsvondsten

Marktplaats is mijn favoriete website. Na Funda dan, maar omdat je tweedehands speelgoed thuis makkelijker over de bühne krijgt dan een impulsief aangekochte volledig te renoveren woonboerderij in Wapserveen, kom ik toch bij Marktplaats uit.

Belangrijk: alléén voor kopen. Verkopen laat ik graag aan mensen over die niet spontaan vlekken in hun nek krijgen van berichten in de gebiedende wijs zonder interpunctie. Mijn wederhelft, bijvoorbeeld.

Ik koop heel veel tweedehands. Bij de kringloop, op Vinted en via Marktplaats. Spullen hoeven van mij
namelijk niet allemaal nieuw te zijn, in het kader van duurzaamheid. En bovendien bespaar je er in sommige gevallen ook nog eens flink wat geld mee. Wat koop ik dan op Marktplaats?

Speelgoed
Met stip op 1: speelgoed! Vooral het onverwoestbare soort. Duplo en Playmobil zijn ook tweedehands vaak nog erg mooi, goed schoon te maken (heel belangrijk) en stukken betaalbaarder dan nieuw. Ook ons IKEA-speelkeukentje heb ik ooit tweedehands gekocht, inclusief een heleboel accessoires, voor de helft van de nieuwprijs. Fietsjes en stepjes, ook zoiets. Zeker in een kinderrijke wijk als de onze is er altijd wel een kinderfietsje te vinden voor een paar tientjes. Wellicht met een paar butsen, maar ze zeggen niet voor niets dat je het op een oude fiets moet leren, toch?

Babyspullen
Onze Joolz-kinderwagen was lang mijn beste Marktplaatsvondst ooit. Ik geloof dat ik amper twaalf weken zwanger was van de eerste toen ik hem kocht. We moesten na het eerste rondje weliswaar twee nieuwe banden bestellen omdat de oude na enthousiast oppompen ontploft waren, maar verder heb ik er niks op aan te merken. Inmiddels hebben er in tien jaar tijd vier kinderen in gezeten en is ‘ie echt aan zijn einde, maar hij heeft zijn geld meer dan opgebracht. Ook top tweedehandsjes: de box (voor twee tientjes ergens in de buurt uit een garagebox gevist), alle peperdure accessoires voor de Stokke Tripptrapp en onze eerste draagzak.

Meubels en accessoires
Een enorme steigerhouten kist die nét in mijn Ford Ka paste, een oerlelijke grenen kledingkast die met een likje roze hartstikke kek in de kinderkamer staat, de volledige inrichting van mijn oude kantoor, twee lockerkasten uit een verzorgingstehuis die hier als linnenkast dienen, oude schoolbankjes… de categorie Huis en Inrichting ken ik op mijn duimpje. Ook een favorietje: een loodzware houten tafel voor mijn oude kantoor, die na enig heen en weer mailen van mijn verloskundige bleek te zijn.

Huisdieren
Al onze katten zijn Marktplaatsvondstjes. Oscar kocht ik als kitten met een geleend tientje bij een boer en Harry is een echt tweedehandsje. Hij was al twee toen zijn oude baasjes hem kwamen brengen. En ook het nestje met onze huidige kittens heb ik via Marktplaats gevonden.

Kampeerspullen
Les 1 in het kampeerleven: nooit iets nieuws kopen voordat je op Marktplaats gekeken hebt. Er zijn zóveel mensen die na een paar keer kamperen besluiten dat dit niet hun ding is en al hun spullen weer te koop zetten. Een prachtige katoenen tent, een kleine De Waard-bijzettent, een complete vouwwagen: we hebben al veel moois gevonden.

Wat koop ik niet op Marktplaats?
Telefoons, tablets, laptops en camera’s zijn mij iets te fraudegevoelig om via Marktplaats aan te schaffen. Die koop ik liever nieuw of refurbished via een betrouwbaar adresje. Kleding vind ik over het algemeen dus teveel gedoe via Marktplaats, dus dat doe ik via Vinted. En dat geldt eigenlijk ook voor boeken. Daarvoor ga ik liever naar de kringloop of een mooie gespecialiseerde tweedehandswinkel, behalve toen ik ooit alle delen van de Aardkinderen van Jean M. Auel in 1 keer kon kopen, toen heb ik toegeslagen.

Wat is jouw beste marktplaatsvondst?

2 comments

  1. Ik ben er niet zo handig met in, shoppen op Marktplaats. Daar trouwens wel twee van de drie katten gevonden. 😊

  2. Ons halve interieur + speelgoed van de kleine komt van 2dehands/martkplaats of vintage verkoop accounts op Instagram of via via en kleding vooral van Vinted. Ben ook écht fan van tweedehands! Zeker ook voor decoratie en servies vind je soms echt prachtige dingen die je niet zo snel meer ergens kan kopen. Ik denk dat mijn huidige favoriete aankoop een staande lamp uit de jaren 70 is.
    Het lief is ook echt een soort van tweedehandstovenaar. Hij vindt heel veel van de dingen die we nodig hebben voor de verbouwing ook via 2dehands (al onze nieuwe ramen bijvoorbeeld, isolatie, kabels, tegels, …) Ik zei bijvoorbeeld ook eens dat ik zwarte houten jaloezieën wilde voor ons keukenraam dat een bizarre maat heeft. Een dag later had ie op 2dehands exact gevonden wat ik wou in exact de juiste afmetingen. Een mega groot gelukske!

Comments are closed.