Zomer 2023: de terugblik

1 september voelt voor mij altijd als 1 januari: een nieuwe start in een nieuw seizoen. Aanstaande maandag beginnen ook bij ons de scholen weer en kan ik ook mijn reguliere programmering weer hervatten, na weken van weinig werken en veel tijd thuis.

De herfst begint bijna. En zoals ieder jaar kijk ik ernaar uit. Ik probeer mezelf te dwingen meer in het moment te leven, meer van het nu te genieten, van de nazomer. Van de bloeiende tuin en de moestuin die nog steeds volop courgettes levert. Van nog lang niet koud genoeg voor een warme jas en alweer wat vroeger donker. Van de korte broek nog aan kunnen voor het straks maanden niet meer kan en van de bedrijvigheid in mijn vakgebied.

Dus voor we volop aan de herfst beginnen, eerst een terugblik op de zomer, die voor mij altijd op mijn verjaardag begint, 1 juni.

Op mijn verjaardag trakteerde ik de kinderen op een dagje en nachtje naar Avonturenboerderij Molenwaard. Ik had een leuk tiny house geboekt op het bijbehorende vakantiepark, we gingen op de foto met Fien en Teun en er werd volop gespeeld. Was leuk.

Ergens halverwege juni was er spontaan tijd voor een terrasje op dinsdagmiddag. Het is er maar 1 keer van gekomen deze zomer, maar dat was wel een hele goede.

Half mei verhuisden we na 2 maanden verbouwen terug naar ons eigen huis, dat toen nog lang niet af was. Dit was de oude keuken en moest mijn kantoor worden, maar diende vooral als opslag zodat we van daaruit de rest van het huis af konden maken. Langzamerhand werd het een werkplek en dit was de eerste ochtend vanuit ons eigen home office.

Dit was ook echt de zomer van de seizoensplek in Hattem. We zijn er minder geweest dan we dachten, vanwege de verbouwing, drukte en het weer. Maar áls we er waren, was het fijn. Ook al was het soms een paar uurtjes.

Zomerse avondwandelingen. Soms met een podcast, soms gewoon in stilte langs de dijk.

Je kunt me niet veel blijer maken dan met een uitje naar een pluktuin. Hier plukte ik een bosje bloemen om te vieren dat we weer een kamer afgerond hadden na de verbouwing.

IJs! Mango en witte chocolade, zo lekker.

Blotevoetenpad bij Buitenpost, vlakbij Deventer. Een spontaan idee op een zondagochtend en uiteindelijk een van de leukste dagen van deze zomer.

Ik was in Málaga!

Storm Poly raasde over het land. Ik ben dol op storm, dus ik vond dit een prima intermezzo in de zomer.

Een weekend eten, drinken en verliefd zijn met mijn grote liefde in Brussel.

En het weekend daarna een nachtje Münster met zus. We aten daar de lekkerste vegan sushi ooit trouwens, bij dit zaakje.

Bessen plukken bij Fruittuin Verbeek. Ik heb bij veel plattelandsuitjes altijd moeite met het dierenleed waar je eigenlijk naar staat te kijken, dus dit vind ik een perfecte manier om mijn kinderen te laten zien waar eten vandaan komt. En we hebben nu heel veel bessen in de vriezer, altijd handig.

Ehhh ja. Het plan was dus om de zomer in Nederland door te brengen. Maar ergens in de eerste week van de zomervakantie begon het met regenen en daar leek het niet mee op te gaan houden. Gelukkig hadden we de mogelijkheid om een tent achterin de auto te gooien en naar Zuid-Frankrijk te rijden. Geen heel soepele vakantie, met een ziek kind, migraine-aanvallen en ander gedoe, maar uiteindelijk wel eentje waar we allemaal een goed gevoel aan overgehouden hebben.

Het is Hanzejaar in Zwolle, dus beklommen we de Grote Kerk voor een mooi uitzicht over onze Hanzestad.

Er was nog een drankovergoten avond waarop we een bootje huurden, pizza aten, op het terras en vervolgens in het café zaten waar verder geen foto’s van zijn behalve deze. Het was een goede avond. De dag daarna ging ik wat minder lekker.

We gingen naar de kermis en het was heerlijk.

Dagje Paleis het Loo met mijn kleuter. Echt een enorme aanrader, (juist) ook met kinderen!

We deden nog eens een nat weekendje Hattem.

Dat wisselvallige weer bleef aanhouden, dus waren we ook veel binnen te vinden. Koekjes bakken en versieren is altijd een fijne activiteit.

En zo sluit ik de zomer af: met een huis dat steeds meer af is, dahlia’s op tafel en een pompoen in de fruitschaal. Lekker thuis.

Het gevoel dat deze zomer achterlaat is ‘rust’. Ik heb zes weken niet of nauwelijks gewerkt en dat was heerlijk. Er was tijd voor de kinderen, tijd voor elkaar en tijd voor af en toe eens een boek. Heerlijk. En nu weer fris aan de slag!

Hoe was jouw zomer?

One comment

  1. Leest als een fijne zomer ja! Jammer van het weer soms, maar ergens vind ik zelf zo’n regenachtige dagen ook wel heel gezellig. Maar dan misschien niet als je twee maanden vakantie hebt met een kleuter :p

Comments are closed.