Dingen die ik de laatste tijd maakte – met klei, jesmonite en kralen

Ik zit in een heerlijke knutselvibe de laatste tijd. Of het de herfst is of gewoon de zware behoefte om na een dag achter een scherm even geen scherm te zien, ik weet het niet precies, maar ik zit weer hele avonden te pielen. Mijn huidige favorieten: klei, jesmonite gieten en kraaltjes rijgen.

Het hoeft niet perfect of uiterst creatief, als ik maar lol heb in het maken. Dus daarom presenteer ik je hierbij: de niet-perfecte dingen die ik de laatste tijd maakte.

Klei

Voor Valentijnsdag kreeg ik van mijn wederhelft een vet leuke date: samen een avondje kleien. Gewoon met zelfdrogende klei, niet gehinderd door enige kennis of vorm van talent. (funfact: de laatste keer dat ik gekleid had, was in havo 5, toen ik eindexamen handvaardigheid deed. Het thema van dat examen was ‘krap’ en ik maakte toen een krab met een barbiehoofd. Gewoon omdat ik 16 was, geloof ik. Ben wel geslaagd). Anyway: na onze valentijnsdate pak ik er tegenwoordig wat vaker een homp klei bij. Lekker een beetje pielen. Mijn werkjes zijn tegenwoordig iets minder conceptueel dan 18 jaar geleden, maar gewoon een smileyschaaltje en een klein home sweet home altaartje. Beetje wiebelig en wonky, maar ik werd er wel heel vrolijk van.

Kraaltjes rijgen

Geef me een bak met kraaltjes, bedeltjes en mooie steentjes en je hoort me niet meer. Dit zijn wat creaties van de laatste tijd. Ik zit momenteel in een gekleurde kettingenfase, maar armbandjes en bedel-oorbellen zijn ook leuk om te maken. Het terugkerende thema laat zich raden 🙂

Jesmonite gieten

Jesmonite gieten is mijn herfsthobby. De hele zomer heb ik niet naar mijn spullen omgekeken, maar laatst had ik ineens zin om iets nieuws te maken voor op tafel. Het werden deze splatsj-kandelaars met zelfgemaakte terrazzo. Ik word heel blij van deze kleurencombinatie <3

Wat maak jij nu?

3 comments

  1. Mooie kandelaars! Ik wil het toch wel vaak zo perfect mogelijk, vrees ik. Ik ben zoals altijd aan het breien en heb van de zomer kumihimo ontdekt (gevlochten armbandjes).

  2. Ik vind alles wat je hebt gemaakt echt geweldig leuk! Ik hou van wonky en wiebelig en dat je ziet dat je het zelf hebt gemaakt.

  3. Oh die kandelaars zijn echt supermooi geworden! Zou je zo uit ergens gekocht kunnen hebben (of kunnen verkopen). Jesmonite gieten heb ik nog nooit gedaan, maar ben er wel benieuwd naar. Wie weet een hobby voor de toekomst, haha 😛

Comments are closed.