Groeten uit de Vinex – week 12

Hallo! Geen maandag, maar dinsdag. Och, ook een prima moment om nog even terug te blikken op vorige week. Ik weet dat ik inmiddels in ieder geval 1 meelezer heb (hoi Luus!), dus ik voel dat we de goede kant op gaan 😉

Maandag

Maandag regende het, had ik een drukke dag, voelde me niet lekker en was gewoon algeheel bluh. Gelukkig vond ik bij het deels inpakken van de keuken wel mijn leuke theepotje met zeefje terug.

Dinsdag

Dinsdag was een soort herhaling van maandag, alleen dan met precies 0 foto’s.

Woensdag

Ik was nog steeds niet echt fit en deed een dagje rustig aan, voor zover dat gaat met de kinderen thuis en dingen als zwemles op de planning. Ik lag om 19:15 in bed en heb geslapen tot de volgende ochtend 6:30. Daarna voelde ik me gelukkig een stuk beter.

Donderdag

Eigenlijk heeft die peuter van mij meer dan genoeg kleren dankzij haar grote zus en nichten, maar soms kan ik het niet laten. Bijvoorbeeld toen ik dit setje zag hangen bij de Zeeman. Zo leuk!

En er kwamen staaltjes binnen voor de vloer! Marmoleum. Ik vind de kleuren erg mooi, maar de geur van dat spul doet me heel erg denken aan een muf klaslokaal op een basisschool. Geen goeie herinneringen aan. Al hebben meerdere mensen op Instagram me ervan verzekerd dat die lucht wel wegtrekt en eigenlijk alleen terugkomt als je dweilt. Nu probeer ik dat zo min mogelijk te doen in mijn leven, dus dat scheelt 😉 Ik vind de tweede van links het mooiste, jullie?

Verder kreeg ik donderdag toffe dronefoto’s van het pandje waar ik vanaf dit voorjaar samen met onder andere Danielle ga werken. Het is dat vrolijke gele pand.

Na de werkdag ging ik lekker een hapje eten en wijn drinken met een goede vriend. Iets teveel wijn, dat wel.

Vrijdag

Aaah, jongen toch! Hij kijkt er ook helemaal verschrikt van, dat ik hem stoor in zijn middagdutje. Ik ben sinds deze maand weer begonnen met paardrijden, na bijna 5 jaar niet rijden. Heerlijk om weer te doen. Vrijdagmiddag had ik mijn laatste privé-opfrislesje voordat ik weer gewone groepslessen ga rijden (leuk, privélessen, maar ook een behoorlijke rib uit je lijf). Uiteindelijk besloot Ruben om op te staan en kon ik hem in 10 minuten een soort van schoon poetsen voor de les begon.

Na de manege heb ik me snel omgekleed voor een koffiedate met iemand die ik eigenlijk alleen vaag van Instagram ken; ze wilde me wat dingen vragen over het leven als zzp’er. Het was heel gezellig en we hebben dik anderhalf uur zitten kletsen over van alles en nog wat.

Zaterdag

Zaterdag deed ik iets wat ik nog nooit gedaan had, maar waarvan ik dacht dat ik het wel kon: de wc tegelen! De badkamer hebben we uitbesteed, maar het leek me leuk om de wc zelf eens te proberen. Dus mooie tegeltjes uitgezocht, nieuwe pot en fonteintje besteld en aan de slag! Het ging best aardig.

En over sommige dingen plakken we straks gewoon een mooi rozetje 😉

En in de tijd waarin deze amateur 2 muurtjes betegelde, hadden 2 professionals onze voortuin en die van de buren leegehaald, opgehoogd, geëgaliseerd én opnieuw betegeld. Verschil moet er zijn. Ik ben er wel heel blij mee: eindelijk een móói terras met meer ruimte voor groen.

En dat groen kwam toevallig zaterdag ook meteen met de post: een paar zakjes met bloemenzaad van May & June. Ik heb cosmea’s, goudsbloemen en kleinblijvende lichte zonnebloemen besteld.

Zondag

Zondag kwam het lastige gedeelte van de wc: de vloer leggen. Dat moet je dus op zo’n manier doen dat er een hele tegel ligt op de plek waar je voeten uitkomen als je op de wc zit. Dus dat betekende in mijn geval 1 tegel in het midden en de rest daaromheen puzzelen. Veel slijpen en snijden dus. En aangezien dat a) heel veel lawaai maakt en b) de stukken steen je om de oren vliegen, nam ik gepaste veiligheidsmaatregelen: een vuurwerkbril, tuinhandschoenen en gehoorbeschermers van m’n kind. Haha.

Gelukt! Niet helemaal tevreden, maar voor een eerste keer vind ik het niet heel slecht. Gisteren (maandag) heb ik alles gevoegd en deze week gaan we de nieuwe wc-pot en het fonteintje plaatsen. Volgende maand komt de stukadoor voor de rest van het huis en die werkt dan ook direct de bovenkant van de muren en het plafond af.

En aangezien ik nu toch aan het bouwvakkeren was, plakte ik ook meteen maar even de voorband van de bakfiets. Daarna stortte ik in, met overal spierpijn en blauwe knieën. Mijn kantoorlijf is niet gewend aan zwaar werk, merkte ik maar weer. We brachten de kindjes op tijd naar bed en maakten voor onszelf pokebowls. En na driekwart aflevering van onze IJslandse serie vielen echt mijn ogen dicht.

Inmiddels is het dus weer dinsdag! We gaan deze week lekker verder met de wc, gaan de nieuw gemaakte border 25 centimeter afgraven en volstorten met aarde en dan kan de tuin weer ingericht worden. Ondertussen wordt het huis steeds leger als voorbereiding op de verbouwing, dus het zijn een beetje gekke weken zo.

Liefs!


One comment

  1. Haha, hoi! 😀 Leuk om weer mee te kunnen lezen en ik word helemaal blij van de retro vibes die de layout me geven.
    Ik zag al wat tegeltjes foto’s voorbijkomen op insta en wow mooi recht voor iemand die het nog nooit gedaan heeft (ik ben ook zo iemand)!
    Onze wc wil ik ook graag zelf onder handen nemen, maar ik kijk zó op tegen hoeveel werk het is (wat je niet helemaal verwacht met zo’n klein hokje). Ik blijf het nog even voor me uit schuiven, want veel leukere dingen in huis aan te pakken!
    Tot volgende week weer! 🙂

Comments are closed.