Groeten uit de Vinex – week 10

Goedemorgen! De eerste post op een nieuw blogdomein. Wat schrijf je dan? Ik dacht eerst aan een voorstelpost of een verhaal over hoe ik in mijn grote schrikbeeld (de Vinex) terechtgekomen ben, maar vanmorgen bedacht ik me dat je er maar beter middenin kan vallen. Dan krijg je pas echt een duidelijk beeld van wie ik ben. Dus daarom beginnen we gewoon met een verslag van week 10 van 2023. Om je toch een béétje context te geven: ik ben Nikki, 32 jaar en ik woon in een grote nieuwbouwwijk in Zwolle. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Ik werk als freelance tekstschrijver en ik heb veel te veel hobby’s.

Maandag

Wij gaan heel erg verbouwen de komende maanden. En daarom verkocht ik maandag onze keuken. Wij krijgen namelijk een nieuwe op een andere plek, maar deze is in principe nog prima. Dus zonde om weg te gooien. Via Marktplaats verkocht ik hem aan een bedrijfje dat tweedehands keukens opkoopt, opfrist en doorverkoopt. Helemaal top.

De rest van de dag was ik bij een nieuwe opdrachtgever op kantoor. Zo’n eerste dag is altijd een beetje rommelig met wifi-wachtwoorden en nog-niet-werkende accounts enzo, maar toch fijn om even kennis te maken met iedereen. Leuke club!

‘s Avonds aten we dit enorm fotogenieke maal: röstirondjes met broccoli en een Javaanse schijf.

Dinsdag

Ohja, deze had ik nog niet voorgesteld: onze kater Harry. Tot twee weken geleden had hij ook nog een broer, maar die is helaas doodgereden door een auto. We waren er allemaal erg verdrietig over, maar sinds vorige week begint Harry weer een beetje zichzelf te worden. En dat is in zijn geval: erg opdringerig.

Dinsdag had ik een enorme deadline staan, dus ik ging even een avondje door op kantoor. Met pizza <3

Woensdag

Mijn vrije dag! In het kader van de naderende verbouwing heb ik weer wat kasten uitgezocht en opgeruimd. Deze schoentjes konden allemaal in de doorgeeftas, want die gaat niemand ooit nog passen.

‘s Middags knutselden de oudste en ik een prachtig onderwaterlandschap.

En daarna speelden we Monopoly.

Donderdag

Nieuwe drukke dag, dus ik dwong mezelf halverwege de ochtend om even een ommetje te maken. In de miezer, dat wel.

En we aten heel lekker! Vegan gebakken rijst met sambal-kokos, gebakken tofu, zure komkommer en cassavechips.

Vrijdag

Ik huur een kantoor in een bedrijfsverzamelpand en vrijdagochtend gingen we met een groepje ontbijten. Supergezellig. Sowieso had ik een goede vrijdag, want na het ontbijt kwam een oud-collega langs die per 1 april voor zichzelf gaat beginnen en mij van een nieuwe bedrijfswebsite gaat voorzien.

Aan het eind van de middag fietste ik door de sneeuw naar huis. Mijn wederhelft maakte een liefdesverklaring voor me op de auto.

Zaterdag

Zaterdagochtend hield ik de kinderen anderhalf uur (!!) zoet met een bak kinetisch zand en wat edelstenen. Dat ik daarna ook ongeveer anderhalf uur aan het stofzuigen was, vergeten we even.

Daarna gingen we naar IKEA voor verhuisdozen om al onze boeken tijdelijk in op te slaan. En het was lunchtijd, dus we gingen er meteen maar even helemaal voor.

En ‘s avonds gewoon nog meer koolhydraten: risotto met prei en bietjes. En een glaasje wijn tijdens het koken (ok en na het koken ook nog eentje). ‘s Avonds keken we Call me by your name: zo mooi.

Zondag

Bouwen met Connetix: grote hit in dit huishouden.

Op zondag mag je een dutje meedoen met de jongste, vind ik. En daarna nog even met thee en een boek in bed chillen.

In stijl naar het theater! We bezochten het Huis van Molletje hier in Zwolle en dat was zó leuk.

En we sloten af met een borreltje op café! Ziet er leuk uit, is in de praktijk gewoon hard werken met twee kleine kinderen. Maar het biertje smaakte goed.

En nu is het week 11: een week waarin ik een jaarverslag af moet maken, de badkamerman me hopelijk komt uitleggen hoe we een badkamer slopen ennnn de week waarin ik dit stukkie internet nog een beetje meer naar mijn zin ga zetten. Verzoekjes zijn welkom 🙂

Fijne week!

One comment

  1. Leuk, ik lees weer gezellig mee (want ik had het gemist de afgelopen weken)!
    Zo gezellig altijd, zo’n leuke tekeningen-van-de-kinderen muur in de keuken 🙂
    En ja, hier ook altijd zo dubbel. Je wil wél dat biertje drinken en even het gevoel hebben eruit te zijn, maar het is nooit écht relaxt met kind.
    Succes met het jaarverslag deze week!

Comments are closed.