DIY pegdoll Sinterklaas & Pieten

Ik zing al een ruime week dagelijks Zie ginds komt de stoomboot en blader ook elke dag met mijn jongste kind het nieuwe Sinterklaas-boek van Charlotte Dematons door. Hoewel het nog 2 weken duurt voordat de beste man binnenvaart, zijn mijn kinderen al helemaal in de ban van Sinterklaas 2023.

Tijd om de herfsttafel om te bouwen tot een Sinterklaastafel. En dat doen we met deze vrolijke pegdoll Sint en Pietjes, gemaakt met houten pegdolls van de Action en wat vrolijke restjes vilt.

Knip voor Sinterklaas een witte onderjurk en baard uit het vilt en plak deze om het lijfje, bijvoorbeeld met sterke knutsellijm of een lijmpistool. Knip daarna nog een rode mantel en mijter uit. Uit het okergele vilt knip je een kruis voor op de mijter en een stafje. Als je toevallig goudkleurig ijzerdraad in huis hebt, is dat ook een leuke manier om een staf te maken. Maak met een heel klein kwastje en wat zwarte verf twee oogjes.

Voor de pietjes knip je een lapje vilt voor om het lijfje en een mooie witte kraag. Knip voor het mutsje een cirkeltje uit het vilt en rimpel deze met een rijgsteek tot een pietenmuts. Knip nog een veer in een andere kleur en plak alles in elkaar.

En zo staan ze nu keurig in het gelid te wachten tot de échte Sint arriveert. Nog 14 nachtjes slapen…