Zoutdeeg, of brooddeeg, zoals wij het vroeger thuis noemden, is echt ultiem jeugdsentiment. Je kunt er alles mee maken wat je ook met klei kunt maken, het is niet giftig (wel vies, vraag maar aan de kinderen) en de ingrediënten (water, bloem en zout) heb je eigenlijk altijd wel in huis.
Wij maakten er kersthangers van, zo gezellig om samen te doen!
Recept voor zoutdeeg
1 kop zout
1 kop water
3 koppen bloem
Klein scheutje olie (olie met een geurtje kan ook, bijvoorbeeld baby- of lavendelolie).
Het formaat van de kop maakt niet uit, het gaat om de verhoudingen. Wees alleen voorzichtig met de olie, want als er teveel inzit, droogt het niet meer. Als je meer wilt, verdubbel je alles gewoon. Easy peasy.
Kneed door elkaar, rol uit en steek er kerstvormpjes uit. Je kunt de vormpjes aan de lucht laten drogen, maar dat duurt heel lang. Een (ruim) uur in de oven op 100 graden gaat een stuk sneller. Daarna verven, vernissen, touwtje erdoor en in de boom ermee.
Merry Christmas!