Recept: zelf cranberry-gemberlikeur maken

Er liggen weer cranberry’s in de winkel! Dus doe jezelf een plezier en maak nu alvast een fles cranberrylikeur, dan heb je met Kerstmis een uitstekend aperitiefje. Of een leuk cadeautje.

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte cranberrylikeur?

  • Een liter wodka
  • 250 gram verse cranberry’s
  • Een stuk gember ter grootte van je duim, geschild en in plakjes
  • 200 gram suiker
  • Een schone, goed afsluitbare fles

Was de cranberry’s grondig en haal eventuele rotte exemplaren eruit. Prop alle cranberry’s in de fles, het is niet erg als ze een beetje kapot gaan. Doe ook de gemberstukjes en de suiker erbij. Giet de fles wodka eroverheen. Goed schudden en wegzetten op een koele, donkere plek. Minimaal een week laten trekken, terwijl je elke dag even schudt. Langer mag ook; door de enorme hoeveelheid suiker en alcohol kan dit bijna niet bederven.

Als de likeur mooi rood geworden is, giet je de inhoud van de fles langzaam door een fijne zeef in een grote kom. Zeef eventueel nog een keer door een koffiefilter of een stuk kaasdoek om echt alle kleine velletjes en pitjes eruit te halen. Giet in een brandschoon, kleiner flesje om te bewaren. Drink op met kerst. Bijvoorbeeld aangelegd met spa rood en ijsblokjes en gegarneerd met een takje rozemarijn en wat extra (bevroren) cranberry’s voor extra kerstvibes.

One comment

Comments are closed.