Recept: de allerlekkerste pumpkin spice granola met pecannoten

Jaja, 29 graden vandaag, maar de R zit in de maand, dus pompoenen zijn officieel gerechtvaardigd. En daarom maakte ik afgelopen weekend mijn favoriete granola weer, met pompoen, noten en pumpkin spice. Ik heb het recept ooit van mijn zusje gekregen, en die heeft het op haar beurt weer uit Amerika meegenomen toen ze daar studeerde. Inmiddels heb ik er een volledig eigen draai aan gegeven.

Ik gebruik cups in plaats van grammen, omdat ik dat lekker makkelijk vind en het allemaal niet zo heel nauw luistert. Ik heb zo’n setje met meerdere maten, maar als je dat niet hebt, kun je ook gewoon een kopje gebruiken. Het gaat vooral om de verhoudingen.

Ingrediënten

  • 2 cups grove havervlokken
  • 1 cup speltvlokken
  • 1 cup pecannoten
  • 1/2 cup hazelnoten (of andere noten die je lekker vindt)
  • 1/3 cup zonnebloempitten
  • 1/3 cup hennepzaad
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel pumpkin spice (of koekkruiden)
  • 1 eetlepel kaneel
  • Flinke snuf zout
  • 1/4 cup (gesmolten) kokosolie
  • 1/3 cup ahornsiroop (of agavesiroop, da’s iets goedkoper)
  • 1/3 cup pompoenpuree

Pompoenpureetip
In Amerika verkopen ze pompoenpuree in blik, maar dat is hier bijna niet te vinden. Je kunt zelf een pompoen koken en prakken (en deels invriezen voor later) óf je gebruikt een potje babyvoeding pompoen van AH Bio. Eén zo’n potje is precies genoeg voor dit recept.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Flikker alle droge ingrediënten door elkaar. Roer goed. Gooi daar de natte ingrediënten bij. Roer nog een keer goed tot alles goed verdeeld is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de granola goed uit.

Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Hussel alles door elkaar, spreid nog een keer uit en zet weer terug in de oven voor ongeveer 8/9 minuten. Hier moet je even bij blijven, want het kan erg snel gaan. Je wilt het goudbruin, niet donkerbruin, dan wordt het bitter.

Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen, dan wordt het knapperig. Het lastigste hieraan is om niet ondertussen de hele bakplaat leeg te eten. Bewaar, als het echt helemaal afgekoeld is, in een luchtdichte (weck)pot.



4 comments

  1. Daarstraks las ik je recept en besloot ik dit binnenkort eens te maken. Zonet kwam ik in de Dille & Kamille en wat zag ik daar staan: bio pompoen crème! Dus ik ga het daarmee proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *