Groeten uit de Vinex – week 42

Week 42 is voorbij, over 65 dagen is het Kerstmis en ik doe erg mijn best om het leven een beetje bij te benen zonder al te veel stress te hebben of slecht voor mezelf te zorgen. Dat lukt de ene dag beter dan de andere dag, moet ik zeggen. En een blog onderhouden schiet er al helemaal bij in. Maar goed, wél een inkijkje in mijn week:

Maandag

Het eerste wat ik maandagochtend zag, was deze quote van de kleuter op het letterbord in de keuken. Meid, I feel you. Daarna ging ik naar Utrecht, was daar de hele dag aan het werk, ging weer naar huis, volgde mijn bootcamp-lesje en plofte moe maar voldaan op de bank.

Dinsdag en woensdag

Dinsdag was ik een ongehoorzame burger door mijn fiets vast te zetten aan een rek waar dat niet mocht, had een overleg op het stadhuis en ging daarna door naar het stadskantoor om verder te werken.

Woensdag was ook een drukke dag! Ik zit in de Sinterklaascommissie van school en woensdag was het ‘uitzoekochtend’. Dat betekent dat de kinderen van groep 1 tot en met 4 zelf hun cadeautje uit mogen komen zoeken, die ze op 5 december van de Sint krijgen. Daar hebben we dan een heel verhaal bij over een speelgoedonderzoek, maar grappig genoeg vragen de meeste kinderen daar helemaal niet naar.

En ondertussen draaide mijn bijna-kleuter een ochtendje in haar nieuwe klas mee alsof het niks was. Zoooo trots.

Donderdag

Donderdag was een feestelijke dag want ik spotte de allereerste oliebollenkraam van het jaar! Niks gekocht, alleen even diep ingeademd want het ruikt zo lekker. Daarna hadden we een feest van het werk in een werfkelder en op de terugweg had ik zo’n zin in zoute MacDonalds-patat. We gingen door de MacDrive bij Nijkerk en blijkbaar mag je daar ook met je fiets doorheen, midden in de nacht. Wonderlijk.

Vrijdag

Vrijdagochtend kregen we allemaal een uurtje respijt van de baas om onze roes uit te slapen van het feest, maar omdat ik altijd vroeg wakker ben (en nergens last van had omdat ik vooral fris gedronken had), besloot ik dat uurtje aan het einde van de werkdag in te zetten voor een wandeling door de Vreugderijkerwaard – min of meer onze achtertuin. Een prima start van het weekend!

Zaterdag

Het regende de hele zaterdagochtend en dat was een goede reden om lekker lang in pyjama te blijven hangen. We verwerkten de bruine bananen in een bananenbrood, de kindjes speelden met het magische zand en de man gaf nog eens een schaaklesje aan de kleuter (kind kan beter schaken dan ik – al kan dat al snel). ’s Middags liep mijn wederhelft zijn eerste hardloopwedstrijd in jaaaaaren en was 5 minuten sneller dan zijn streeftijd, dus we waren trots.

En om de dag compleet te maken, bestelden we poke bowls.

Zondag

Zondag, bosdag! Mooie blaadjes zoeken, nieuwe paadjes ontdekken en lekker plassen stampen. Broodjes mee om halverwege te picknicken; gelukkiger krijg je me niet.

En we sloten het weekend af met een soort aangeklede borrel van alles wat er nog in de koelkast lag. Kijk dat knuffelkonijn er ook bij, zo lief.

En nu is het weer maandag! Een drukke week voor de boeg, een zeurend bekken en zin om een winterslaap te beginnen, dus we leggen de lat zo laag mogelijk. Hoe begin jij aan deze week?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *