Nu beginnen: tweedehands Sinterklaascadeautjes verzamelen!

Onze Sinterklaas heeft meestal een aantal tweedehands cadeautjes bij zich. Dat vindt Sint namelijk lekker duurzaam én een stuk betaalbaarder dan nieuw speelgoed. Maar het vraagt wel om een beetje planwerk, dus daarom hierbij alvast een gentle reminder aan alle hulpsinterklazen out there: begin nu alvast met het verzamelen van tweedehands Sinterklaascadeautjes.

Waar koop je tweedehands Sinterklaascadeautjes?
De kringloop is natuurlijk de place to be voor tweedehands spullen, maar je moet wel geluk hebben dat je iets tegenkomt dat leuk is, bij je kind past en ook nog eens compleet en/of heel is. Kortom: als je gericht zoekt niet ideaal, maar wel de plek waar je de meest verrassende cadeautjes vindt. Als ik iets leuks tegenkom, ook al is het hoogzomer, neem ik het daarom meestal gewoon mee en verstop het in mijn megageheime kast.

Op good old Marktplaats kun je heerlijk gericht zoeken en als je geluk hebt, vind je ook nog eens iets bij jou in de buurt. Mijn tip: als je iets specifieks zoekt, zet dan een zoekopdracht aan, dan krijg je vanzelf een mailtje als het aangeboden wordt.

Vinted is ook een fijne plek voor speelgoed, maar ik probeer er wel altijd voor te zorgen dat pakketten niet uit het buitenland moeten komen. Ik weet niet wat de precieze voetafdruk is van een doosje LEGO uit Spanje, maar volgens mij schiet ’t dan een beetje zijn doel voorbij.

Hou de rommelmarkten en tweedehands kledingbeurzen in de gaten. Hier scoor je vaak pareltjes bij mensen die echt geen zin meer hebben om die zooi mee naar huis te nemen. Ik kijk meestal op Meuk is Leuk voor de agenda.

Ruilen met vriendinnen, buren of ouders van school kan soms ook leuke dingen opleveren!

Speelgoed inleveren
Heb je zelf speelgoed waar je vanaf wilt? Dan is dit het moment. Breng het naar de kringloop, zet op Marktplaats of Vinted of geef het door. Dan heeft Sinterklaas ook weer wat door te geven 🙂

Geef jij tweedehands cadeautjes?

One comment

  1. Ja hoor, ik verzamel doorheen het jaar speelgoed. Wanneer dit in promotie is, als ’t een koopje is of tweedehands op rommelmarkten of Vinted. Zo voelt november/december niet zo aan als een ‘dure’ maand. Het speelgoed zet ik dan ergens aan de kant waar dochterlief het niet ziet. 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *