Groeten uit de Vinex – week 40

Goedemorgen! Ik heb een heel fijn weekend gehad en zit momenteel in de verkeerde trein naar mijn werk, want om je scherp te houden wisselt NS af en toe de treinen naar Rotterdam en Den Haag van spoor. Ik was niet heel erg scherp en zit nu dus in de intercity door Flevoland, in plaats van de directe trein naar Utrecht. Goedemorgen. Een voordeel: het geeft me wel veel tijd om een blogje te maken over mijn afgelopen week, met veel werk (hoogseizoen is in full swing), een peuter die Uno leerde én een heerlijk weekendje in Duitsland met mijn geliefde.

Maandag en dinsdag

Maandag en dinsdag waren volle werkdagen. Vanuit mijn hotel in Den Bosch moest ik maandagochtend naar Den Haag voor een redactievergadering van het magazine waar ik vanaf volgende week bladmanager voor ben. Het was leuk om kennis te maken met het team en nog een keertje mee te kijken met mijn collega. Daarna via Utrecht terug naar huis, daar nog even doorgewerkt en ’s avonds op de bank geploft. Dinsdag was ik bij de gemeente aan het werk en ’s avond stortte ik me maar eens op de behoorlijk uit de hand gelopen wassituatie.

Woensdag

Woensdagochtend was ik aan het werk terwijl de babysitter op de peuter paste. ’s Middags was ik lekker vrij en hebben we het reguliere mamadagprogramma opgepakt met zwemles en spelletjes. We leerden de peuter Uno en dat pakte ze heel snel op. Zo leuk om ook met haar steeds moeilijkere spelletjes te doen. Al is die stomme omvaltoren ook nog steeds favoriet. ’s Avonds testten we deze tandoori spiesjes van planted, die waren in de aanbieding bij de Appie. Ik vond ze wel lekker, maar niet werelds, moet ik zeggen. Beetje droog.

Donderdag

Het zonnetje op donderdagochtend schreeuwde om een ommetje voordat ik thuis aan het werk zou gaan. Dus zo gezegd, zo gedaan. Zo’n lekker begin van de dag. Daarna ging deze tekstschrijver volledig in wintermodus, met warmtelap op de stoel, voetenwarmer en vingerloze handschoentjes. Als ik een poosje zit te werken krijg ik het zó koud, maar ik wil de verwarming niet aanzetten voor mij alleen, dus dan maar zo. Poes genoot ook van het zonnetje.

Nadat ik de meisjes uit school had gehaald, gingen we aan de slag met raamstickers. Zo gezellig, helemaal in combinatie met de discobal!

Vrijdag

Nog een paar uurtjes werken en toen… de zorg voor de kinderen een weekendje overdragen aan mijn lieve mama. Wij gingen met zijn tweetjes een weekend naar Duitsland. Nieuw daarbij is de grenscontrole, die toch best wat extra reistijd oplevert zo op vrijdagmiddag. Maar eind goed, al goed, we waren in Bielefeld!

Grote pizza’s en groot bier: dan weet je dat je in Duitsland bent.

Zaterdag

Eerst even rustig opstarten in ons studiootje – mijn wederhelft haalde verse broodjes, ik dronk koffie in bed en keek vlogjes terug. Prima taakverdeling. Daarna maakten we ons klaar voor een dagje slenteren door Bielefeld.

En hoewel de ochtend een beetje grijs begon, werd het al snel een prachtige dag. We liepen lekker door Bielefeld, wat niet per se een hele spectaculaire bestemming is, maar wel gewoon een leuk Duits provinciestadje.

Ik kwam een megagrote Idee Creativmarkt tegen, een soort hobbywinkelhemel, dus ik was een poosje zoet met knutselspullen shoppen. De wederhelft ging er maar even bij zitten. En daarna lekker lunchen met de allerbeste pompoensoep die ik ooit at!

Als er ergens een botanische tuin is, wil ik erheen, dus na de lunch wandelden we het centrum uit. De tuin was een beetje vreemd, hij lag half op een kerkhof (??), maar toch leuk om even doorheen te wandelen in de herfstzon.

Toen we terug naar het centrum liepen, zagen we een terras dat perfect in de zon lag, dus we hadden aan één blik naar elkaar genoeg: tijd voor een drankje en een boek. Heerlijk. Op de terugweg naar het hotel schrokken we van een flinke AfD-demonstratie. Veel bombarie, veel boosheid, heel ongezellig. Verdrietig dat dit geluid letterlijk en figuurlijk zo luid klinkt. Gelukkig was daar ook een vreedzaam tegengeluid: de Omas gegen Rechts <3

Zondag

Zondagochtend! Tijdens de lunch van zaterdag hadden we de brunchopties gespot bij Kachelhaus, dus om half tien stonden we er weer voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Lekker!

Daarna gooiden we de spullen in de auto en reden richting huis. Met een tussenstop in de buurt van Lemmerich voor een wandeling langs de randen van het Teutoburger Wald. We waren heel erg niet de enige met dat idee, het was hier en daar echt file-wandelen, maar wel heel lekker.

En daarna home sweet home; de kindjes knuffelen, lekker zelf koken en vroeg ons eigen bed weer in. Het was zalig <3

Hoe was jouw week?

3 comments

  1. O, dat lijkt echt een fijn weekendje weg! Het moet inderdaad geen grote stad zijn om het gezellig te hebben, en al helemaal niet als je ergens uitgebreid ontbijtbuffet kunt eten 😀

  2. Klinkt als een heerlijke week! En de stad hoeft niet per se spectaculair te zijn om een heerlijk weekend te hebben met z’n tweeën en er gewoon even van te genieten dat je ergens anders bent 🙂

  3. Wat een fijn weekend, die kleine Duitse plaatsjes zijn allemaal wel leuk volgens mij.
    Ik zat vorige week al IN de trein vanuit Utrecht naar Rotterdam (waarvoor ik had gerend om hem te halen) toen ik in een flits dacht: ‘Wait, what? Stond er nou VIA Schiphol op dat bord?’ In een split second stond ik weer buiten en reed de trein weg. Pfew…. dat was écht enorm om geweest. Vijf minuten later ging de juiste versie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *