29 dingen om ’s avonds te doen in plaats van scrollen

Langzamerhand wordt het steeds weer een beetje vroeger donker. We hebben gelukkig nog even te gaan voor de wintertijd ingaat, maar toch merk ik dat ik al een beetje in herfstmodus ben geschoten. Ik blijf ’s avonds graag thuis. En hoewel ik over het algemeen genoeg te doen heb, verval ik zo af en toe toch in een avondje scrollen. Echt zonde van mijn tijd en humeur.

Dus besloot ik om een lijst te maken van alles wat je ’s avonds kunt doen in plaats van scrollen. Gewoon thuis. En over het algemeen gratis. Ter inspiratie voor mezelf. En misschien ook wel voor jou!

  1. Een boek lezen
    Ik heb nog zooooveel ongelezen boeken in de kast staan. En tegelijkertijd zijn er ook veel boeken die ik graag nog een keer wil lezen. Kortom: genoeg leesvoer.
  2. Toch even naar buiten
    Wandelen kan -eventueel met verlichting) ook prima in het donker.
  3. Een spelletje doen
  4. Een kastje of laadje opruimen.
  5. Alvast koken voor de volgende dag
  6. Je kledingkast uitruimen en klaarmaken voor het volgende seizoen
  7. Een serie kijken
    Ja, ik geloof dat er heel veel mensen zijn die dit elke dag doen, maar ik kijk eigenlijk nooit iets, dus dit is voor mij echt iets waar ik actief over na moet denken. Ik zit nu helemaal in Virgin River, wat volgens mij iedereen en z’n moeder al gekeken heeft, maar dus echt leuk is.
  8. Sieraden maken met kralen of fimoklei
  9. Een fotoboek maken van de zomer
  10. Kleien
    Bij de Action koop je van die zelfdrogende klei. Vast geen topkwaliteit, maar prima voor een avondje klooien.
  11. Gewoon lekker vroeg gaan slapen
  12. Een oude hobby oppakken
    Zo heb ik bijvoorbeeld al tijden zin om weer eens iets te gieten met jesmonite.
  13. Sporten voor de televisie
    Mijn favoriet is Pilates met Janneke, op dit moment.
  14. Tekenen of schilderen
  15. Een poosje op de spijkermat liggen met zweverige muziek.
  16. Koekjes of taart bakken
  17. Een collage maken met oude tijdschriften
  18. Iemand bellen die je al lang niet gesproken hebt
  19. Zonder afleiding bijpraten met je partner, met hapjes en een drankje
  20. Een legpuzzel maken
  21. Schrijven
  22. Een knutselproject starten
    Ik heb nog ongeveer 100 projecten in mijn hoofd waar ik mezelf overdag de tijd niet voor gun, maar die prima in de avonden gedaan kunnen worden.
  23. Haken of borduren
  24. Een film kijken
    Echt zin in dat de kerstfilms weer op Netflix komen!
  25. De was opvouwen
  26. Bloggen!
  27. MarioKart of Disney Dreamlight Valley spelen op de Nintendo Switch
  28. Samen uitgebreid koken en lekker eten. Gewoon op een dinsdagavond.
  29. In etappes een kamer opknappen
    Toegegeven: dit moet je een beetje timen en je hebt goed licht nodig, maar ik ga dit najaar een paar muren behangen en verven.

6 comments

  1. Ik vind het een mooi lijstje maar ik ben helaas geen avondmens. Na het eten is bankhangen meestal het enige dat ik nog kan opbrengen, ik tel soms echt af tot ik van mezelf naar bed mag. Zelfs een boek lezen kan me teveel zijn. In de zomer heb ik iets meer energie, maar nu staat het moeilijke half jaar weer voor de deur.
    Wel een goede reminder om nogmaals te gaan testen of het bijvoorbeeld lukt om brood te bakken, of toch nog even naar buiten te gaan. Iets waar ik overdag juist energie van krijg.

    1. Oeh, wat kut dat je zoveel last hebt van de donkere dagen. Ik lig trouwens ook meestal voor 22:00 uur in bed, ben ook meer een ochtend- dan een avondmens. Maar juist om te voorkomen dat ik ook nog wegglij in een soort lamlendige chagrijnigheid, wil ik wel ’s avonds graag nog iets doen. Alleen dan kort!

  2. Sinds ik geen Instagram en Vinted meer op mijn telefoon heb staan, scroll ik dus niet meer. Ik lees vooral, kijk een serie of blog, maar in de herfst zou ik wel af en toe weer graag iets creatievers doen.

  3. Leuke ideeën! Ik doe graag iets creatiefs of ga even naar buiten ’s avonds, maar echt voor het slapengaan kijk ik het liefste een serie/film of lees ik een boek. Dan moet ik echt even iets rustigs doen, zodat ik daarna in slaap kan vallen 🙂

    1. Oooh, ja! Een boek werkt voor mij ook altijd heel goed om slaperig te worden. Ik lees maximaal 3 pagina’s in bed en dan val ik in slaap. Meestal met het licht nog aan en het boek in mijn handen, haha.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *